May 12, 2017

With A View of the Park

So we are FINALLY getting our act together and rounding up pictures of some of the projects we were apart of in 2016. Today I wanted to share a house we worked on for the better part of last year. These empty nesters who had just relocated back to Kansas City found us through their designer Beth Phillips. Working from Beth’s plan, we tackled everything from the kitchen to the master bathroom and a lot in between. Situated on an incredible lot, this house faces Loose Park and is chock full of gorgeous views. So let’s start there….with the view of and from the front door.

The old entry felt squeezed by an awkwardly placed coat closet, so the designer had us remove it to give the foyer a little more breathing room. Here’s the before:

Photo Jan 15, 2 42 33 PMAnd the after. (Look at those incredible blooming trees at Loose Park!)

P Grey House RAW (220)So this house had one of those kitchens which at first glance seemed perfectly respectable and decent. Aesthetically it wasn’t bad and there was a fair amount of storage and cabinet space. But at second glance, or even first use, you began to see how lacking in good quality the materials were. And how crunched the layout felt. So while not offensive, it just wasn’t up to par with this couple’s standards. Plus, it lacked bar seating at the kitchen island. Here’s the before:

before kitchen near loose parkAnd here it is now:

E-Grey-House-Lights-ON

L Grey House RAW (131)It’s a bit hard to tell in the pictures above, but the floor plan actually changed quite a bit. Where the microwave once sat became a cased opening into the mudroom, outfitted with new custom cabinetry.

mudroom custom cabinetryMoving upstairs, we spent quite a bit of time on the couple’s master bathroom. We didn’t need to worry about expanding footprint – it was already a great size. But the fixtures and finishes were dated. So they worked with their designer to come up with a marble-packed new design!

bathroom beforeCheck out the marble mosaic backsplash, the detail on the pony wall and the herringbone floor. They spared no expense in making this bathroom feel luxurious!

Za Grey House RAW (374)

Zc Grey House RAW (407)As a fun little bonus, we took the old kitchen cabinets and repurposed them into this great “bonus” room on the second floor. Here was the room before:

bonus room beforeAnd look how great it is now with a pop of paint:

W Grey House RAW (318)_1The other side before:

bonus room beforeAnd here it is now:

bonus room afterA couple weeks ago, after the project was finished, we came back and installed some of the homeowner’s neon lights above the stairwell! Kind of a fun feature! And you can get a better glimpse of the old kitchen cabinets in the pic below.

X Grey House RAW (336)So there you go. A little peek into a few of the rooms we worked on!

*And special thanks to Dennis Ryan, our framing carpenter who moonlights as a photographer!